М'янма приватизує майже всі державні активи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

М'янма приватизує майже всі державні активи

Казна та Політика
166
Влада М'янми планує провести масштабну приватизацію, в рамках якої в приватні руки буде передано до 90 відсотків державних активів. Про це повідомляє BBC News з посиланням на дані місцевої ділової преси. Приватизацію планується провести протягом кількох місяців.
Зараз уряд М'янми контролює велику кількість компаній і активів. BBC News називає економіку цієї країни найбільш одержавленою в Азії після Північної Кореї.
В кінці 2010 року в М'янмі пройшли перші за 20 років парламентські вибори. Після їх проведення в країні виникла політична криза, тому що багато країн засумнівалися в тому, що вибори пройшли чесно і відкрито.
BBC News відзначає з посиланням на думку професора університету в Маккуорі (Австралія) Шона Турнелла, що плани з приватизації могли бути оголошені виходячи з політичних, а не економічних цілей. Зокрема, не виключено, що значну частину активів отримають люди, які пов'язані з чинним режимом у М'янмі.
У той же час Radio Australia передає слова міністра промисловості М'янми Хіна Мауга Куава, який заявив, що приватизація пройде в рамках демократизації країни.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас