Суд у США постановив виплатити жертвам фінансової піраміди Медоффа 7,2 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд у США постановив виплатити жертвам фінансової піраміди Медоффа 7,2 млрд доларів

Казна та Політика
304
Суд у США схвалив мирову угоду, за умовами якої жертвам афериста Бернарда Медоффа буде виплачено 7,2 млрд доларів. Кошти надійдуть від спадкоємців американського філантропа Джеффрі Піковера, який помер у 2009 році, передає ИТАР-ТАСС.
Мільярдер з Флориди, як відзначають американські ЗМІ, був приватною особою, яка одержала найбільшу вигоду від вкладень до фонду Медоффа, який згодом виявився фінансовою пірамідою.
Ірвінг Пікард, призначений судом опікун жертв афериста, домовився з вдовою філантропа 17 грудня. Барбара Піковер, оголошуючи про згоду перерахувати гроші обдуреним вкладникам, зазначила, що мільярдери "повернуть всі гроші до останнього пенні", зароблені на інвестиціях у фінансову піраміду.
Нью-йоркський суддя Бертон Ліфленд в четвер схвалив мирову, незважаючи на заперечення деяких інвесторів, які не включені в число тих, чиї інтереси захищає Пікард. Відповідний протест проти угоди залишені "за бортом" вкладники Медоффа подали в кінці грудня.
Як раніше заявив федеральний прокурор по південному округу США Пріт Бхарара, ця мирова угода стала по-справжньому історичною. За його словами, воно подарує надію жертвам шахрая.
72-річний Медофф відбуває 150-річний термін ув'язнення, до якого він засуджений за махінації з цінними паперами, відмивання грошей, шахрайство і лжесвідчення. Завдяки старанням Пікарда та зібраної ним команди юристів жертвам фінансової піраміди вдалося повернути близько 10 млрд доларів, з огляду на останню угоду зі спадкоємцями Джеффрі Піковера. Всього від дій Медоффа постраждали близько 3 млн осіб по всьому світу, яким афера "підприємця" обійшлася в 64,8 млрд доларів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас