Китай продовжить підвищувати гнучкість юаня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай продовжить підвищувати гнучкість юаня

Валюта
277
Китай продовжить реформу механізму обмінного курсу юаня в напрямку підвищення його гнучкості, заявив помічник директора Народного банку Китаю (НБК, китайський ЦБ) Лі Дунжун.
"Китай продовжить реформування механізму утворення обмінного курсу юаня. Ґрунтуючись на потребах ринку, він буде регулювати кошик валют, продовжить управління і регулювання гнучкості обмінного курсу в раніше оголошених ринкових рамках", - зазначив він у статті, опублікованій в п'ятницю на сайті НБК.
Водночас він підкреслив, що курс юаня "буде підтримуватися, в цілому, стабільним на збалансованому рівні".
Чиновник нагадав, що з початку в 2005 році реформи механізму обмінного курсу юаня він виріс щодо долара США на 25%, а в 2010 році - на 3%.
На думку Лі Дунжуна, реформа обмінного курсу та його зростання сприяють удосконаленню структури зовнішньої торгівлі, зниженню темпів зростання надмірно високого позитивного сальдо у зовнішній торгівлі та стримуванню інфляційних процесів усередині країни.
В п'ятницю обмінний курс китайського юаня поставив новий рекорд зростання і досяг 6,5896 юаня за долар США. Місцеві спостерігачі пов'язують це з майбутнім візитом голови КНР Ху Цзіньтао в США.
Сполучені Штати послідовно вимагають від Китаю підвищення курсу юаня. На їхню думку, занижений курс юаню є однією з причин дефіциту США в торгівлі з Китаєм і високого рівня безробіття в країні.
Експерти вважають, що проблема курсу юаня знову піднята Вашингтоном під час візиту Ху Цзіньтао.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас