iTrader: Після формування нового максимуму індекс UX завершив день корекційним зниженням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Після формування нового максимуму індекс UX завершив день корекційним зниженням

Фондовий ринок
122
Торгова сесія четверга, 13 січня, на Українській біржі завершилася зниженням індексу UX на 1,24% до рівня 2601,66 базисних пункту. Індекс ПФТС просів на 0,2% і завершив день на позначці в 1036,59 пунктів.
"Після того, як натхнені успішним розміщенням боргів Італії та Іспанії інвестори підштовхнули індекс українських акцій до нової вершини на рівні 2652,58 пункту, до завершення сесії торги перейшли в червону зону і індекс закрився біля мінімального денного значення, втримавшись, однак, вище психологічно- важливого рівня 2600 пунктів ", - розповідає Ігор Сабадаха, аналітик інтернет-брокера iTrader.
Падінню котирувань як на європейських, так і на українських майданчиках сприяла негативна макростатистика, опублікована наприкінціі дня в Америці. За даними Департаменту праці США кількість первинних заявок на допомогу з безробіття минулого тижня збільшилося на 35 тисяч, у той час як консенсус-прогноз аналітиків говорив про очікування зниження показника на 2 тисячі. Зазвичай схильні до високого ступеня кореляції пара євро/долар та фондові ринки відреагували на цю інформацію по-різному. Євро різко виріс проти американського долара, тоді коли фондові ринки відреагували зниженням котирувань.
Така ситуація стала хорошим приводом і для вітчизняних торговців зафіксувати прибуток попередніх днів, що призвело до просідання більшості паперів на фондовому ринку.
Найбільше зниження в індексному кошику Української біржі сьогодні було зафіксовано за паперами секторів металургії та енергогенерації. Акції "Алчевського меткомбінату" до закриття просіли на 4,38%, папери "Донбасенерго" подешевшали на 4,58%.
Зростання в індексі показали папери банківського сектору. Акції банку "Аваль" і "Укрсоцбанку" за підсумками торгової сесії виросли в ціні на 2,21% і 1,36% відповідно.
Найбільша активність торгів була зафіксована в паперах "Укрнафти", які сьогодні торгувалися з обсягом понад 56 млн. грн.
Загальний обсяг торгів на Українській біржі сьогодні склав 396,4 млн. грн. Частка термінового ринку склала 75,8 млн. грн.
Під час торгової сесії в п'ятницю очікується відновлення більшості акцій українського ринку. В першій половині дня торги будуть відбуватись у вузькому діапазоні, зважаючи на відсутність серйозних орієнтирів для прийняття рішень інвесторами. Серед макростатистики, яка буде опублікована протягом сесії, слід звернути увагу на дані про індекс споживчих цін та обсяги роздрібних продажів у США, які вийдуть о 15:30.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас