Точка зору: Діючі тарифи на послуги ЖКГ не можна назвати економічно обґрунтованими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Діючі тарифи на послуги ЖКГ не можна назвати економічно обґрунтованими

Енергетика
759
Діючі тарифи на послуги ЖКГ не можна назвати економічно обґрунтованими, оскільки схема їх ціноутворення абсолютно непрозора. Про це заявив депутат Київради від Блоку Віталія Кличка, екс-міністр палива та енергетики Іван Плачков, коментуючи нещодавнє підвищення цін на комунальні послуги.
"Сьогодні треба не просто бездумно підвищувати тарифи, а проводити цілий комплекс заходів, спрямованих на реформи системи тепло- та енергозабезпечення. І головне, що треба зробити - надати кожній людині можливість платити лише за той об'єм енергії, яку вона споживає. А для цього кожен будинок має бути обладнаний приладами обліку теплової енергії", - вважає І.Плачков.
Він додав, що нині у Києві встановлено біля 2 тис. таких лічильників при загальній потребі в 10 тис. Обладнати ж усі столичні будинки цими приладами реально за 2 3 роки. На думку І.Плачкова, це дозволить місту економити значні кошти: "Наразі кількість вироблених гігакалорій тепла визначається з похибкою до 20%. Додайте до цього іще 10% похибки, яка встановлюється, коли тариф визначається з розрахунку на один квадратний метр. В результаті виходять вражаючі суми - 500-700 млн гривень економії за один опалювальний сезон!"
Політик зазначив, що громадяни повинні знати не лише про складові тарифів, але й про те, на що саме витрачаються їхні кошти. Окрім того, мають бути підписані договори між власниками будинків і постачальником послуг, а також між квартиронаймачем та виконавцем послуг. "Прозорість житлового-комунальних тарифів - це одна з основних умов для реформування системи ЖКГ в цілому", - підкреслив І.Плачков.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас