МВФ виділив Грузії черговий кредитний транш на 153 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ виділив Грузії черговий кредитний транш на 153 млн доларів

Казна та Політика
143
Рада директорів Міжнародного валютного фонду завершила в середу сьомий і восьмий огляди поточної програми співробітництва з Грузією, що "дозволяє негайно надати кредитний транш у розмірі 153 млн доларів". Про це повідомляється в поширеній заяві МВФ для друку.
Як сказано в документі, Грузія надалі має намір розглядати програму як профілактичну та кошти в її рамках реально не залучати, передає ИТАР-ТАСС.
"Економічне відновлення Грузії усталилося, про що свідчить економічне зростання вище від прогнозованого, а також стабілізація валютного курсу, - зазначив заступник директора-розпорядника МВФ Муріло Португал. - Цьому сприяло неухильне виконання економічних заходів, передбачених у рамках програми".
"Хоча короткострокові ризики для економічного зростання є збалансованими, залишаються значні середньострокові зовнішні ризики, пов'язані, зокрема, з невизначеністю відновлення припливу приватного капіталу, у тому числі прямих іноземних інвестицій", - підкреслив він.
Програма співпраці МВФ з Грузією триватиме до 14 червня 2011 року. Її мета - підтримати макроекономічну політику Тбілісі за рахунок поповнення валютних резервів і, тим самим, сприяти зміцненню довіри інвесторів. Загальний розмір програми складе близько 1 млрд доларів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас