Туск: Основна провина за крах літака Качиньського лежить на польській стороні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туск: Основна провина за крах літака Качиньського лежить на польській стороні

539
Основна відповідальність за аварію літака Ту-154 Президента Польщі Леха Качинського під Смоленськом лежить на польській стороні. З такою заявою виступив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск на спеціальній прес-конференції, присвяченій публікації остаточного звіту Міждержавного авіаційного комітету (МАК) про розслідування авіакатастрофи під Смоленськом, передає РБК з посиланням на Reuters.
Нагадаємо, раніше МАК направив польській стороні остаточний звіт про розслідування авіакатастрофи, що сталася 10 квітня 2010 р. в районі аеродрому Смоленська "Північний", в якій загинув президент Польщі Лех Качинський разом з дружиною і високопоставленими польськими чиновниками, військовими та громадськими діячами.
На прес-конференції в Москві були оприлюднені фінальні результати розслідування. З них випливає, що катастрофа відбулася з вини екіпажу, який, зокрема, не зумів прийняти своєчасне рішення про відхід на запасний аеродром. За висновком льотних експертів і авіаційних психологів, екіпаж садив літак в умовах психологічного тиску з боку високопоставлених пасажирів президентського лайнера.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас