СБ: Лідерами економічного зростання можуть стати КНР і Індія, а також Росія і Бразилія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ: Лідерами економічного зростання можуть стати КНР і Індія, а також Росія і Бразилія

Казна та Політика
196
Лідерами економічного зростання у світі в 2011 році можуть стати Китай та Індія, а також їхні партнери по групі БРІК - Росія і Бразилія. Це підтверджує нова прогнозно-аналітична доповідь Світового банку, оприлюднена в середу в Вашингтоні старшим віце-президентом і головним економістом СБ Джастіном Іфу Лінем та керівником підрозділу, який вивчає перспективи розвитку, Хансом Тіммером.
Згідно з документом, передає ІТАР-ТАРС, фахівці СБ очікують зростання ВВП у Китаї на 8,7% в 2011 році і на 8,4% - у 2012-му. Відповідні показники для Індії - 8,4% і 8,7%, для Росії - 4% і 4,2%, для Бразилії - 4,4% і 4,3%.
Для порівняння, в США в нинішньому році очікується зростання економіки на 2,8%, в зоні євро - на 1,4%, в Японії - на 1,8%. Прогнози на майбутній рік дещо оптимістичніші.
Контраст між розвиненими державами і країнами з економікою, що розвивається, і перехідною економікою настільки разючий, що Тіммер говорив на брифінгу для журналістів про "два світи", в одному з яких триває боротьба з наслідками кризи і колишніми "надмірностями", а в іншому ці наслідки вже подолані. При цьому "рушійною силою економічного оздоровлення" він назвав країни, які свого часу на Заході прийнято було поблажливо відносити до "другого", а то і "третьому" світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас