Експерт: Курс валютної пари долар/гривня може стати більш волатильним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Курс валютної пари долар/гривня може стати більш волатильним

Валюта
1193
Курс валютної пари долар/гривня може стати більш волатильним. Попит на готівкову іноземну валюту в січні-лютому продовжить залишатися на високому рівні, а НБУ, ймовірно, буде підтримувати вартість гривні за рахунок своїх резервів, вважає керівник інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні Микола Івченко.
Підвищення вартості долара США в Україні, на його думку, пов'язано з деяким погіршенням стану поточного і фінансового рахунку платіжного балансу на тлі сповільнення темпів зростання світової економіки. Також непевності на ринку додає призначення нового керівництва НБУ та зміни в законодавстві, що стосується проведення готівкових валютних операцій.
"Збільшення попиту на готівкову іноземну валюту в грудні в першу чергу пов'язано з подорожчанням готівкового долара в середині місяця на 0,5% до 8,02 грн. на тлі зростання обсягу купівлі безготівкової валюти з боку імпортерів, стабільністю євро і підвищенням девальваційних настроїв у суспільстві. Так, обсяг купівлі населенням іноземної валюти минулого місяця зріс на 11,6% до 3,5379 млрд. доларів, обсяг продажу - на 12,09% до 1,9213 млрд. доларів. Чисте сальдо купівлі готівкової іноземної валюти за аналогічний період збільшилося на 11,2% до 1,9213 млрд. доларів", - відзначає Івченко.
Для підтримки вартості гривні НБУ минулого місяця збільшив обсяг продажу безготівкової американської валюти на 198% до 1,14 млрд. доларів, що призвело до зниження його ЗВР на 863 млн. доларів до 34,5764 млрд. доларів. Як відзначає експерт, це найбільший обсяг інтервенцій Нацбанку на ринку в підтримку гривні з вересня 2009 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас