Точка зору: Основною проблемою забудовників у 2011 році буде недовіра до них банків та інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Основною проблемою забудовників у 2011 році буде недовіра до них банків та інвесторів

Казна та Політика
540
Основною проблемою, що гальмує розвиток ринку нерухомості в 2011 році, буде недовіра банків і приватних інвесторів до забудовників. Таку думку FINANCE.UA озвучив директор проектної групи "Архиматика", Олександр Попов.
На його думку, цього року криза довіри, як і в попередні 2 роки, буде причиною того, що реалізація проектів стане досить складним процесом.
"Актив у вигляді нерухомості, особливо недобудованої, несе в собі масу ризиків, як для фінансових структур, так і для потенційних інвесторів. За нашими даними, близько 70% компаній, що реалізують житло на стадії будівництва, не надають відкритої інформації про свою діяльність, що робить неможливим залучення фінансування", - говорить Попов.
При цьому, за словами експерта, банки дуже ретельно перевіряють історію компанії та її власників. Якщо відсутня повна, достовірна і регулярна інформація про стратегію компанії, успішні проекти чи прорахунки, - банки та приватні інвестори схильні підозрювати найгірше.
"Тому успішність забудовника буде пов'язана з тим, чи зможе він переконати учасників ринку у своїй надійності", - резюмує Попов.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас