Єврокомісар пригрозив України "заморожуванням" відносин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісар пригрозив України "заморожуванням" відносин

Казна та Політика
1112
Єврокомісар з розширення Євросоюзу Штефан Фюле фактично попередив президента Януковича про ймовірність того, що відносини між Брюсселем і Києвом будуть заморожені, якщо в України не зупинять процес відходу від демократичних цінностей.
Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Financial Times.
Видання також відзначає, що Фюле солідаризувався із заявою США про стурбованість переслідуванням української опозиції та обмеженням свободи преси в Україні.
Єврокомісар відмовився "говорити зараз на тему будь-яких наслідків", які можуть настати, якщо Україна відійде від демократії, натякнувши, тим самим, що ЄС готує документ з оцінкою політичної ситуації в Україні.
Financial Times також звертає увагу на досить обтічні реакції Фюле, коли журналісти й іноземні інвестори в Києві назвали йому факти відмови команди Януковича розслідувати прояви корупції серед своїх союзників, які прямо сприяють хабарництву та бюрократизму в чинній владі.
Як повідомлялося, Фюле відвідав Україну, щоб узгодити план співробітництва України та Європейського Союзу на цей рік. Він високо оцінив процес підготовки Угоди про асоціацію та прогрес у безвізовому діалозі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас