"Жуляни" віддали на 49 років нікому не відомій фірмі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Жуляни" віддали на 49 років нікому не відомій фірмі

Казна та Політика
2440
Окружний адміністративний суд Києва визнав законною передачу в оренду маловідомої фірмі "Майстер-авіа" комунального підприємства "Міжнародний аеропорт" Київ "(Жуляни), відхиливши скаргу іншого учасника конкурсу на дискримінаційні умови при отриманні права оренди.
Конкурс на право оренди Міжнародного аеропорту "Київ" (Жуляни) було проведено законно - таке рішення ухвалив Окружний адміністративний суд Києва в кінці минулого року. Тим самим було легалізовано торішнє рішення Київської ради про передачу всього майна аеропорту переможцю конкурсу - маловідомої компанії "Майстер-авіа" - на 49 років.
Як стало відомо виданню "Дело", перемогу "Майстер-авіа" відразу після оголошення результатів конкурсу влітку минулого року оскаржив її конкурент - фірма "Промсоцрозвиток". Ця компанія з російським корінням запропонувала найбільш вигідні умови серед потенційних орендарів аеропорту. Зокрема, розмір орендної плати, який заявило підприємство "Промсоцрозвиток", склав 15% від вартості активів аеропорту, а пропускна здатність пасажирського терміналу, який зобов'язалася побудувати фірма, повинна була досягти 700 чоловік на годину. У свою чергу, фірма "Майстер-Авіа" запропонувала орендну плату в розмірі 5,5% від вартості активів і термінал на 320 пасажирів на годину.
"Промсоцрозвиток" відмовили, аргументувавши це тим, що фірма не правильно оформила документи на банківську гарантію. Щоб виправити документацію, київська влада дала останній 2 тижні, але прочекали тільки 3 дні і 18 червня зібралися на фінальне засідання. В результаті "Промсоцрозвиток" не допустили до участі в конкурсі, обґрунтувавши це тим, що в компанії відсутній сертифікат на обслуговування пасажирів в аеропорту.
За даними "Дела", такого сертифіката на час проведення конкурсу не було і у переможця. "Майстер-Авіа" на час визначення результатів конкурсу мав на руках лише повідомлення Державної авіаційної адміністрації про те, що компанія подала заявку на отримання цього сертифіката. Крім того, "Майстер-Авіа" була зареєстрована за 2 дні до оголошення конкурсу - в травні 2010 року.
"Промсоцрозвиток" в суді стверджує, що умови конкурсу були дискримінаційними, а комісія з питань власності Київради діяла в порушенні регламенту. Суд відкинув усі звинувачення і прийшов до висновку, що підстав для скасування рішення немає.
Нагадаємо, що згідно з умовами конкурсу, фірма-переможець отримає майно аеропорту "Жуляни" в оренду на 49 років. Держава збереже за собою лише злітно-посадочну смугу, рульові доріжки. Головна умова до претендентів на аеропорт - інвестиції в будівництво міжнародного терміналу, який буде приймати до 320 пасажирів на годину. Орієнтовна сума, необхідна для будівництва терміналу, - 200 мільйонів гривень. Крім орендної плати, переможець конкурсу зобов'язується погасити заборгованість "Міжнародного аеропорту "Київ" перед банком "Хрещатик" у розмірі 22 мільйонів гривень.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас