ФРС: Американська економіка наприкінці 2010 року демонструвала помірне зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС: Американська економіка наприкінці 2010 року демонструвала помірне зростання

Казна та Політика
211
Американська економіка протягом двох останніх місяців 2010 року зростала помірними темпами, йдеться в опублікованому в середу зведенні коментарів про сучасний економічний стан в округах Федеральної резервної системи США ("Бежева книга").
"Дані з 12 округів за період з листопада по грудень показують, що економіка в цей період помірно зростала. Економічна активність в округах Бостона, Нью-Йорка, Філадельфії та Річмонда зросла. Економічна активність в Клівленді, Атланті, Чикаго, Сент-Луїсі, Канзас-Сіті та Далласі змінилася з показника "незначна" до "помірна". Економіка в окрузі Міннеаполіса продовжує відновлення, тоді коли в Сан-Франциско відзначається впевнене зростання за даними на кінець року", - йдеться у звіті.
Зведення містить дані про стан економіки в 12 регіонах, на які ФРС ділить територію США за кількістю федеральних резервних банків. Документ випускається вісім разів на рік, у ньому міститься поточна характеристика стану в США промвиробництва, сфери послуг, сільського господарства, фінансових інститутів, зайнятості та сфери нерухомості.
В усіх округах ФРС констатує відновлення промислового сектору, проте найбільш значне зростання відзначено в Чикаго та Річмонді. Обсяги роздрібної торгівлі у святковий сезон були більшими за очікувані та перевищили в декількох округах показники 2009 року.
Нефінансовий сектор також продемонстрував зростання в останні місяці року в Бостоні, Нью-Йорку, Філадельфії, Річмонді, Чикаго, Сент-Луїсі, Мінеаполісі, Канзас-Сіті, Далласі та Сан-Франциско. "Темп зростання нефінансового сектоуа змінився з показника "скромний" на "відносно сильний", - йдеться у довідці. Умови на ринку перевезень ФРС характеризує як змішані. У Клівленді, Атланті та Канзас-Сіті обсяги перевезень залишалися стабільними з деякими ознаками зниження.
"Стан фінансового сектору в усіх округах був змішаним, кількість запитів на видачу кредитів трохи виросла у Філадельфії та Річмонді, але знизилась в Сент-Луїсі та Далласі. В енергетичному секторі відзначалося збільшення активності в Атланті, Міннеаполісі, Канзас-Сіті, Далласі та Сан-Франциско", -йдеться в "Бежевій книзі".
ФРС знову констатувала відносну слабкість ринку житлової нерухомості в усіх округах, незважаючи на тривале незначне зростання на ринку оренди комерційної нерухомості.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас