ФРС поки рано скорочувати обсяги купівлі активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС поки рано скорочувати обсяги купівлі активів

Казна та Політика
84
Федеральній резервній системі (ФРС) рано говорити про скорочення обсягів або сповільнення темпів стимулювання економіки, незважаючи на позитивні дані останніх тижнів, бо потрібні докази стійкості таких тенденцій, вважає президент Федерального резервного банку (ФРБ) Сент-Луїса Джеймс Баллард.
Економічні індикатори, опубліковані після грудневого засідання ЦБ, "були дещо кращими від попередніх, і святковий сезон продажів показав особливо сильні результати і для великих компаній, і для малого бізнесу", заявив Баллард в інтерв'ю агентству Bloomberg.
Разом з тим глава регіонального банку Сент-Луїса очікує повільного зниження безробіття і говорить про те, що поки не готовий обговорювати зміни $600-мільярдної програми купівлі US Treasuries, про яку ФРС оголосила в листопаді.
"Поки ще занадто рано робити якісь висновки. Пройшло всього два місяці, і з макроекономічної точки зору цих даних недостатньо для аналізу. Тому я хотів би спочатку побачити, зокрема, результати за четвертий квартал і додаткові дані за 2011 рік", - зазначив Баллард.
Аналітики, опитані Blue Chip Economic Indicators, в січні поліпшили середній прогноз зростання ВВП США на 2011 рік з 2,6% до 3,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас