ЦБ Південної Кореї підвищив базову облікову ставку до 2,75% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Південної Кореї підвищив базову облікову ставку до 2,75%

Казна та Політика
158
Центральний банк Південної Кореї несподівано підняв базову облікову ставку на 0,25 відсоткового пункта - із 2,5% до 2,75%.
Таке рішення було прийняте за підсумками засідання Комітету з кредитно-грошової політики південнокорейського Центробанку. Це рішення викликало здивування аналітиків, які чекали, що ЦБ залишить ключову ставку без змін.
Своє рішення ЦБ Південної Кореї пояснює тим, що ключова облікова ставка на колишньому рівні (2,5%) неприйнятна при обліку таких чинників, як показники економічного зростання і інфляції.
Зростання споживчих цін у країні досягло рівня 3,5% в грудні 2010 року в основному за рахунок підвищення цін на нафтопродукти і сільськогосподарську продукцію, наголошується у доповіді комітету.
Експерти ЦБ прогнозують збільшення інфляційних очікувань найближчими місяцями у міру продовження економічного зростання і зростання світових цін на сировину.
Нагадаємо, із серпня 2008 року до липня 2010-го облікова ставка Центрального банку Південної Кореї знаходилася на рекордно низькому рівні в 2%, пізніше вона була підвищена до 2,5%.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас