iTrader: Індекс UX сформував новий історичний максимум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Індекс UX сформував новий історичний максимум

Фондовий ринок
117
Торгова сесія середи, 12 січня, завершилась зростанням індексу UX на 1,48% до рівня 2634,44 базисних пунктів. Індекс ПФТС за підсумками торгів виріс на 0,9%, закрившись на рівні 1038,71 пунктів.
"Відкриття торговельної сесії пройшло на рівні вчорашніх максимумів з індексу Української біржі, після чого індекс сформував новий історичний максимум - 2648,12 пунктів, відновивши, таким чином, попереднє максимальне значення. Протягом дня торги проходили у досить вузькому діапазоні, проте покупцям вдалось утримати ринок вище за рівень 2610 базисних пунктів. Позитивні настрої підтримувалися макростатистикою єврозони, а також відносно успішним, із врахуванням нинішньої ситуації, розміщенням держборгу Португалії. До завершення сесії оптимізму додало відкриття американських торговельних майданчиків, де фондові індекси показували зростання в перші хвилини торгів", - розповідає Ігор Сабадаха, аналітик інтернет-брокера iTrader.
Драйверами зростання індексного кошика Української біржі сьогодні виступили акції металургів - "Азовсталі" та "Єнакіївського метзаводу" до закриття ринку подорожчали на 5,26% і 3,95% відповідно, котирування "Алчевського метзаводу" піднялися на 2,68%. Продовжували користуватись попитом і акції "Центренерго", які за підсумками сесії подорожчали на 4,1%.
Гірше ринку торгувались лише акції "Мотор Січі" та "Західенерго". До закриття торгів папери цих підприємств подешевшали на 0,28% і 1,37% відповідно. Найбільший обсяг торгів був зафіксований із паперів "Центренерго" - сьогодні він склав більше 36 млн. грн.
Загальний обсяг торгів на Українській біржі сьогодні склав 249,5 млн. грн. Частка термінового ринку склала 43 млн. грн.
Під час завтрашньої торговельної сесії на ринку можлива незначна корекція після формування нових максимумів, оскільки очевидні драйвери зростання відсутні. Серед економічної статистики, яка буде опублікована протягом дня, слід звернути увагу на дані про торговельний баланс Канади і кількість заявок на виплати із безробіття, які вийдуть в 15:30. Також завтра у цей же час відбудеться прес-конференція керівництва Центрального банку Європи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас