Голова Barclays закликав банкірів припинити вибачатись — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Barclays закликав банкірів припинити вибачатись

Казна та Політика
855
Голова британського банку Barclays Роберт Даймонд заявив, що час вибачень для банкірів минув. Такі слова містяться у його виступі перед комітетом британського парламенту, передає Lenta.ru із посиланням на The Financial Times.
Даймонд визнав незадоволеність населення зарплатами і бонусами банкірів. Проте, відповідаючи на питання депутатів, він заявив, що припинити виплату бонусів неможливо, оскільки це спричинить серйозні наслідки для всього банківського сектора.
Гендиректор Barclays додав, що час припинити дебати про зарплати і "рухатися далі". "Наші банки повинні брати на себе ризик, демонструвати упевненість і працювати із приватним сектором Великобританії для створення робочих місць та економічного зростання", - сказав він.
Даймонд також заявив, що не збирається відмовлятися від свого власного бонуса за 2010 рік на вимогу депутатів.
Уряд Великобританії намагається знизити бонуси банкірів, проте значних успіхів у цьому досягти не вдалось. Громадськість вважає, що премії мають бути скорочені через те, що під час фінансової кризи британський банківський сектор активно користувався коштами платників податків. Крім того, у виникненні кризи звинувачують самих банкірів, які дуже активно ризикували коштами.
Загальний розмір допомоги Лондона своїм банкам, що виявилися на межі краху, склав декілька сотень мільярдів фунтів стерлінгів. При цьому частина кредитних організацій, включаючи Royal Bank of Scotland і Northern Rock, була націоналізована урядом.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас