В Америці думають, що Янукович водить їх за ніс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Америці думають, що Янукович водить їх за ніс

Казна та Політика
1445
Дії української прокуратури більше нагадують політичне переслідування, ніж боротьбу з корупцією.
Таку думку озвучив віце-президент Атлантичної Ради США Деймон Вілсон в інтерв'ю "Голосу Америки".
"Ми бачимо сьогодні, що державні інститути використовуються для переслідування політичної опозиції. Відверто, ми знаємо, що в українській політиці немає ангелів. Мене непокоїть те, що відбувається сьогодні - це повторення сценарію систематичного переслідування колишніх членів уряду", - зазначив експерт.
"Це не демократія, якщо після того як тебе обрали, ти робиш все для того, щоб якомога довше утриматися при владі. І сьогодні в Києві є люди, які намагаються це робити. Це надзвичайно небезпечна ментальність для демократичної системи", - заявив Уїлсон.
На думку експерта, "випадки переслідування журналістів та інтелігенції і особливо тепер з переслідуванням колишніх посадових осіб - це виглядає як вибіркове переслідування тих, хто асоціюється з попереднім урядом, Помаранчевою революцією".
У свою чергу радник Гельсінської комісії Орест Дейчаківський нагадує, що світ добре розуміє, що сьогодні відбувається в Україні.
"Якщо члени уряду Януковича думають, що вони можуть водити захід за ніс, то я хочу сказати, що захід все прекрасно розуміє. Я ще не зустрів нікого, який працює з Україною, хто б не думав, що останні кримінальні переслідування уряду Тимошенко є політично мотивованими", - заявив експерт.
"Якщо ситуація з демократією погіршуватиметься такими темпами, як сьогодні, я не думаю, що Європейський Союз захоче мати справу з Україною. Це і так важко, Європа не чекає Україну з розкритими обіймами навіть за кращих обставин", - відзначає Дейчаківський.
Разом з тим він переконаний, що не все ще втрачено.
За його словами, плюралізм української нації, коли половина населення не погоджується з політикою уряду, існування хоча і слабкого громадянського суспільства та відносно вільних медіа дає шанс Україні вистояти і уникнути введення повного авторитарного режиму, на зразок тих, що діють в Росії чи Білорусі.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас