Bank of Chin дозволив клієнтам торги юанем у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank of Chin дозволив клієнтам торги юанем у США

Валюта
306
Bank of China, що знаходиться під держконтролем, дозволив корпоративним і приватним клієнтам продавати і купувати китайську нацвалюту через рахунки у своїх філіях у США.
Це дозволить юаню розширити охоплення зарубіжних ринків після того, як торік китайська нацвалюта, що довгі роки використовувалась лише на території країни, вийшла за її межі, зазначає The Wall Street Journal.
Черговий крок Китаю наближає юань, курс якого все ще жорстко контролюється урядом, до того, аби він став міжнародною валютою, яка може використовуватися для торгівлі та інвестицій.
"Мы готуємося до дня, коли юань стане повністю конвертованим", - заявив газеті генеральний директор нью-йоркської філії Bank of China Лі Сяоцзін. Він додав, що мета банку полягає в тому, аби стати "кліринговим центром для юаня в Америці".
Курс юаня до долара США зміцнився на 3,3% торік.
Добові обсяги торгів китайською нацвалютою зросли з нуля до $400 млн за лічені місяці після того, як Народний банк Китаю в липні дозволив купівлю-продаж юаня за межами країни.
Китай хотів би, аби юань став однією із провідних грошових одиниць світу, можливо, потіснивши долар і євро як світові резервні валюти. Виведення юаня на світові ринки, дозвіл купувати і продавати його для фінансування торговельних операцій, інвестицій, кредитування є засадничим кроком в цьому напрямі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас