Біржі Європи закрились у "зеленій зоні" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржі Європи закрились у "зеленій зоні"

Фондовий ринок
133
Провідні європейські фондові індекси за підсумками торгів у вівторок продемонстрували упевнене зростання на тлі заяви Японії про намір допомогти Європі у боротьбі з борговою кризою і внутрішньому позитиві. Про це свідчать дані бірж.
За підсумками торгів британський індекс FTSE 100 виріс на 0,97% до рівня 6 014,03 пунктів. Французький CAC 40 за підсумками торгів додав 1,58%, досягнувши 3 861,91 пунктів. Німецький DAX підвищився на 1,23% - до 6 941,57.
Ринки підтримала заява міністра фінансів Японії Іосихіко Нода, за якою Токіо збирається купити більше 20% держоблігацій, що випускаються фондом фінансової стабільності єврозони. Кошти від розміщення цих облігацій ЄС планує направити на боротьбу із борговою кризою у регіоні.
Ця інформація дещо зменшила занепокоєння інвесторів, що дозволило біржовим індексам Старого Світу досягти найвищого рівня за останніх 28 місяців, зазначає агентство Bloomberg.
Також на перебіг торгів позитивно вплинули повідомлення про успішне розміщення Грецією казначейських векселів терміном 26 тижнів на суму 1,95 млрд євро, і новини із Португалії, чиє фінансово-економічне становище останнім часом викликало серйозні побоювання. У вівторок міністр фінансів Португалії Фернандо Тейшейра дос Сантос заявила, що країні навряд чи знадобиться міжнародна фінансова допомога для вирішення існуючих проблем. За його словами, уряд країни приймає всі необхідні заходи для того, щоб зменшити високий рівень держборгу, який непокоїть ринки.
ЄС переживає не кращі часи через боргову кризу. Перша потужна хвиля кризи суверенних боргів ударила по Європі і її єдиній валюті навесні 2010 року, внаслідок чого Греції знадобилась допомога влади ЄС і МВФ. Восени минулого року проблеми державних боргів поширились на інші країни єврозони, зокрема Ірландію. У листопаді Дублін був вимушений звернутися за фінансовою допомогою до ЄС і МВФ, аби докапіталізувати ірландську банківську систему. На думку багатьох експертів, наступними одержувачами фінансової підтримки можуть бути Португалія або Бельгія.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас