Фінансовий сектор Великобританії очікують масові звільнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансовий сектор Великобританії очікують масові звільнення

Казна та Політика
475
Понад 45 тис. співробітників фінансового сектора Великобританії можуть позбутися своїх робочих місць в найближчі шість місяців через масове скорочення витрат місцевими компаніями. На це вказують результати дослідження Конфедерації британської промисловості (CBI). Як пояснює РБК daily, CBI, найбільша лобістська група Великобританії, провела опитування серед своїх учасників, які розповіли про зміни в кадровій політиці.
Організація зазначає, що чергова хвиля масових звільнень співробітників фінсектора почалася ще минулого року - за останній квартал 2010 року роботу втратили близько 30 тис. службовців. Це найвищий показник за останні 17 років. Яскравим прикладом скорочень у фінансовому секторі став намір найбільшого іпотечного кредитора Великобританії, Lloyds Banking Group, звільнити 4,5 тис. своїх співробітників.
Звільнення, проте, загрожує далеко не всім "білим комірцям". У найменш вигідному становищі опинилися співробітники комерційних банків і страхових компаній. Скорочення робочих місць торкнеться в основному банківських організацій, будівельних кооперативів і страхових компаній, що спеціалізуються на страхуванні життя, - вважає головний економічний аналітик CBI Лай Ва Ко. Це пов'язано з поступовим зниженням рентабельності подібних видів бізнесу - в непростих економічних умовах попит на традиційні банківські та страхові послуги неухильно знижується і споживачі з усіх сил намагаються розплатитися за своїми зобов'язаннями. За оцінками PricewaterhouseCoopers, подібна ситуація збережеться у Великобританії як мінімум до кінця I кварталу 2011 року.
У відносній безпеці, на думку експертів CBI, - інвестиційні банкіри та керуючі різними фондами - завдяки гарним фінансовими показниками такі структури зараз навіть збільшують штат своїх співробітників. Інвестиційні керуючі дуже добре закінчили минулий квартал - зросли обсяги бізнесу, прибутковість і кількість персоналу. Учасники сектора будуть і далі інвестувати в розвиток власного бізнесу та створення нових продуктів і послуг, - упевнений аналітик PwC Парс П’юервол. Щоправда, і тут можливі неприємні сюрпризи, пов'язані з посиленням законодавства, яке регулює діяльність фінансових інститутів. Нові правила можуть значно скоротити рентабельність цього бізнесу і залишити без роботи тисячі людей.
Всього ж у фінсекторі Великобританії, за даними за березень 2010 року, зайнято близько 970 тис. осіб. Для порівняння, піковий показник був досягнутий галуззю в III кварталі 2008 року. Тоді "білих комірців" в країні налічувалося понад 1,1 млн людей.
Незважаючи на тенденцію, що намітилася, британська влада вважає, що 330 тис. людей, які втратять свої місця в різних державних структурах в найближчі чотири роки, зможуть знайти роботу в приватному секторі.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас