Експерт: Прогнози щодо національної валюти оптимістичні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Прогнози щодо національної валюти оптимістичні

Валюта
6769
До кінця травня середній курс продажу готівкового долара США очікується на рівні 7,93 грн/дол., а на кінець року - десь 7,89 грн/дол. Про це в коментарі FINANCE.UA повідомив керівник інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні Микола Івченко.
Що стосується української гривні - наші прогнози оптимістичні, - відзначає експерт.
По-перше, світова економіка росте і темпи зростання української економіки так само будуть істотними - близько 5%. Також ми бачимо високі ціни на металопродукцію. А якщо наступного року ми будемо мати ще й добрий врожай і не буде заборони на експорт української пшениці і кукурудзи - це дасть додатковий дохід у бюджет держави. Непогані перспективи наша країна має і в машинобудуванні. Все це матиме безпосередній вплив на зміцнення нацвалюти, - переконаний експерт.
По-друге, на тлі співпраці з МВФ збільшується інтерес інвесторів до України. "За прибутковістю українських єврооблігацій, за обсягами купівлі ОВДП нерезидентами ми бачимо, що ставлення іноземних інвесторів до України - помірно оптимістичне", - констатує Микола Івченко.
У цілому, за словами експерта, цього року платіжний баланс так само залишиться профіцитним - десь на рівні 4-5 млрд доларів. Це дає підстави для помірного зміцнення вартості національної валюти, а відповідно і падіння долара.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас