АМКУ продовжує розслідування зловживання монопольним становищем компанією "Лівела" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ продовжує розслідування зловживання монопольним становищем компанією "Лівела"

Енергетика
454
Антимонопольний комітет України (АМКУ) продовжує розслідування справи за ознаками зловживання компанією "Лівела" (Полтавська обл.) монопольним становищем, не зважаючи на збереження їй податкових пільг Вищим адміністративним судом України.
Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна заступник начальника управління контролю ринків ПЕК і промисловості АМКУ Сергій Кириленко.
"Розслідування триває попри рішення Вищого адміністративного суду. Ця справа була розпочата не через судовий розгляд, і тривати буде також", - сказав він.
При цьому С. Кириленко зазначив, що АМКУ направив запит до Державної митної служби, яка є стороною судового розгляду, і чекає від неї копії рішення Вищого адміністративного суду України у справі "Лівели".
"Поки у нас ще немає рішення суду. Коли отримаємо - будемо визначатися з подальшими діями", - сказав він.
При цьому співрозмовник агентства зазначив, що в АМКУ залишається "простір для маневру", не залежно від судових вердиктів.
"Якщо буде доведено антиконкурентну перевагу "Лівели", комітет скаже своє слово ... Наприклад, це можуть бути штрафи", - сказав С. Кириленко.
Як повідомлялося, Вищий адміністративний суд України рішенням від 22 грудня 2010 залишив у силі податкові пільги для "Лівели", зокрема, на безподаткове ввезення в країну нафтопродуктів. У частині рішення суду йдеться, що воно остаточне і оскарженню не підлягає.
Держмитслужба Україні з середини серпня 2010 року розпочала оформлення партій світлих нафтопродуктів, що ввозяться "Лівелою", без справляння акцизного збору та ПДВ, що було здійснено після низки судових рішень на користь компанії.
Згідно з висновками експертів нафторинку, схему безподаткового оформлення нафтопродуктів "Лівела" застосовувала завдяки низцы положень закону "Про іноземне інвестування".
За даними консалтингової групи "А-95" (Київ), частка безподаткового імпорту "Лівелою" у жовтні-листопаді 2010 р. досягала 50% від загального обсягу ввезеного до країни палива.
У грудні 2010 року президент Віктор Янукович доручив Антимонопольному комітету України вивчити вплив діяльності "Лівели" на ринок України.
Зважаючи на це, АМКУ в кінці 2010 року порушив справу за ознаками зловживання компанією "Лівела" монопольним становищем при імпорті нафтопродуктів.
Меморандум між Україною та Міжнародним валютним фондом від 16 липня 2010 містить норму про припинення країною сумнівних схем імпорту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас