Нафта торгується на рівні 89 дол, впавши з початку року на 2 дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта торгується на рівні 89 дол, впавши з початку року на 2 дол

Енергетика
115
Ф'ючерси на нафту торгуються у вівторок трохи вище за $89 за барель, після того, як напередодні контракти подорожчали на 1,4% через побоювання з приводу наслідків аварії на нафтопроводі на Алясці.
Ціна лютневого контракту на нью-йоркській товарній біржі досягала у вівторок $89,67, але потім стала знижуватися і повернулася приблизно до рівня закриття понеділка ($89,25), повідомляє агентство Bloomberg.
Оператор нафтопроводу на Алясці створює зараз тимчасову обхідну лінію, аби відновити роботу системи, яка забезпечує постачання 15% нафти до США. Нафтопровід не працює вже три дні.
2010 рік нафта закінчила на рівні $91,38. За грудень ф'ючерси подорожчали на 8,6%, за рік - на 15%.
За перший тиждень січня ф'ючерси на нафту подешевшали в Нью-Йорку на 3,7%, у тому числі в п'ятницю - на 0,4%, до мінімальних із середини грудня $88,03 за барель.
На настроях інвесторів позначились неважливі дані з ринку праці США, де було створено менше, ніж очікувалося, нових робочих місць, а також звіт про прискорення інфляції в Росії, Індії, Індонезії, Китаї. Це, вважають аналітики, може призвести до підвищення відсоткових ставок центральними банками, у тому числі Народним банком Китаю, які будуть змушені боротися із перегрівом економіки і, як наслідок, можуть стимулювати уповільнення зростання ВВП.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас