Ассандж сьогодні постане перед судом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ассандж сьогодні постане перед судом

Казна та Політика
348
Засідання у справі про екстрадицію до Швеції засновника скандального інтернет-ресурсу Wikileaks Джуліана Ассанджа відбудеться 11 січня у лондонському суді.
Ассанджа звинувачують у згвалтуванні та сексуальних домаганнях, здійснених відносно двох жінок у Швеції. Розглядається питання про його можливу екстрадицію до Стокгольма. Сам Д.Ассандж заперечує свою причетність до зазначених інцидентів.
Нагадаємо, засновник Wikileaks був затриманий у Лондоні на початку грудня, коли добровільно з'явився до поліції. Підставою для арешту став запит шведських правоохоронних органів. Через тиждень Ассандж був випущений на свободу після рішення суду звільнити його під заставу у розмірі в 240 тис. фунтів стерлінгів (більше 282 тис. євро), а також кількох умов. Так програміст повинен був проживати у конкретному місці - у маєтку свого знайомого у графстві Саффолк. Також главі WikiLeaks наказано щодня з'являтись до поліції і не виходити із будинку в нічний час доби.
Зазначимо також, що діяльністю WikiLeaks зайнявся спецпідрозділ WTF, створений у Центральному розвідувальному управлінні (ЦРУ) США для розслідування випадків великомасштабних просочувань інформації, опублікованої згодом на сайті WikiLeaks.
Ассандж, ідеолог прозорості урядів, створив WikiLeaks в 2006 р. Інтернет-проект став широко відомим завдяки публікації матеріалів про війну в Афганістані та Іраку, внаслідок чого громадськість дізналась деякі подробиці цих кампаній, що дискредитують офіційний Вашингтон. Зокрема, в матеріалах говорилося про невиправдані жертви серед мирного населення, тортури, які застосовувались до затриманих за підозрою у тероризмі і про кілька невдалих операцій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас