Біржі США закрились різноспрямовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржі США закрились різноспрямовано

Фондовий ринок
101
Американські біржові індекси за підсумками торгів у понеділок, 10 січня, на закритті змінились різноспрямовано на тлі стурбованості за вірогідне посилення ситуації із боргами периферійних країн єврозони і внутрішніх корпоративних новин, свідчать дані бірж.
До закриття торгів індекс Dow Jones знизився на 0,32%, досягнувши 11 637,5 пунктів. S&P 500 опустився на 0,14% і склав 1 269,75 пунктів. Індекс Nasdaq за підсумками торгів додав 0,17% і виявився на рівні 2 707,8 пунктів.
На настрої інвесторів впливали неофіційні повідомлення про те, що кілька партнерів Португалії по зоні євро наполягає на необхідності звернення Лісабона за фінансову допомогу до ЄС і МВФ. Крім того, учасники торгів уважно стежать за проведенням аукціонів із розміщення державних облігацій Португалії, Іспанії та Італії, запланованих на поточному тижні.
"На поточному тижні в Європі відбудеться кілька аукціонів. Правда в тому, що на ринку останнім часом спостерігається тенденція до дуже великого підвищення, і тому можна чекати паузи в зростанні або невеликого відкату назад. З іншого боку, ми не можемо ігнорувати той факт, що показники прибутковості компаній в минулому кварталі, ймовірно, будуть приємним сюрпризом для ринків", - наводить агентство Bloomberg думку старшого стратега з інвестицій Raymond James&Associates Джефрі Саута.
Звернули увагу учасники торгів і на корпоративні новини із США. Так, у понеділок стало відомо, що третій за розмірами у США виробник хімічної продукції DuPont оголосив про намір купити данську компанію Danisco, найбільшого виробника харчових добавок, за 6,3 млрд доларів. Крім того, одна з найбільших американських компаній Duke Energy Corp. придбає іншу енергокомпанію Progress Energy за 13,7 млрд доларів для формування найбільшої енергетичної компанії у США.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас