КМДА: Не треба боятись кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА: Не треба боятись кредитів

Казна та Політика
648
Київська міська державна адміністрація активно проводить роботу зі зменшення міського боргу. Для цього ведуться перемовини з банками щодо дострокового погашення кредитів та перегляду умов кредитування, повідомив Офiцiйний веб-портал Київської мiської влади.
За словами заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, бюджетні витрати повинні базуватися на конкретних планах з реконструкції інфраструктурних об'єктів. Ці витрати, за його словами, в кінцевому результаті повинні дати економію.
"Раніше за гроші Світового банку були закуплені 40 км. труб, які зараз лежать на складах ВАТ "АК "Київенерго". Профінансували тільки закупівлю, а не перекладання трубопроводів. Ефекту не досягнуто, але відсотки за кредитом сплачуються", – пояснив він.
У подальшому при залученні кредитів місто керуватиметься двома правилами – по-перше, гроші мають залучатись лише під самоокупні проекти, які не будуть тягарем для міського бюджету, а по-друге – місто буде залучати кредити лише у випадку, якщо не знайшлося інвестора.
"Якщо кредит береться для обслуговування попереднього боргу, то, звичайно, це не вирішує проблеми. Попередня практика накопичування боргів, що використовуються на "проїдання", вже призвела до проблем, які місто має сьогодні", – зазначив Крамаренко.
Зараз КМДА завершує оформлення кредиту з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) на надання 115 млн євро. З цих коштів 60 млн євро будуть витрачені на придбання рухомого складу КП "Київпастранс", 40 млн євро – на оновлення рухомого складу Київського метрополітену, а ще 15 млн. євро підуть на систему контролю дорожнього руху (автоматична система управління світлофорами, яка дозволить протягом року розвантажити основні перехрестя і магістралі Києва на 20%). Кредит буде надано на 10 років під 6% річних в євро, з відстрочкою виплати тіла кредиту і відсотків на 2 роки.
"Не треба боятись кредитів. Уся світова економіка розвивається завдяки кредитуванню. Головне – розумно розпоряджатись цими коштами", – зазначив Крамаренко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас