Ініціатори референдуму ігнорують указ Назарбаєва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ініціатори референдуму ігнорують указ Назарбаєва

Казна та Політика
332
Ініціативна група у Казахстані продовжує збір підписів на підтримку референдуму із продовження повноважень президента Нурсултана Назарбаєва, не дивлячись на його заперечення, повідомив у понеділок керівник ініціативної групи Ерлан Сидиков.
Наприкінці минулого тижня в офіційній пресі був опублікований указ президента, яким Назарбаєв відхилив пропозицію парламенту про продовження повноваження президента без виборів.
"Указ президента стосується пропозиції парламенту, ініціативна група працює за своїм планом", - пояснив Сидиков.
27 грудня Центрвиборчком Казахстану зареєстрував ініціативну групу референдуму і її заяву з пропозицією провести референдум із продовження повноважень президента до 6 грудня 2020 року. З цієї дати ініціативна група почала збір підписів на підтримку референдуму. Відповідно до законодавства, ініціаторам референдуму необхідно було зібрати не менше 200 тисяч підписів громадян. За даними Сидикова, на 8 січня 2011 року було зібрано 3,6 мільйона підписів. "У нас на руках ще багато підписних листів з підписами, які ми ще перевіряємо. Ми перевалимо за 4 мільйони", - сказав він.
Керівник ініціативної групи зазначив, що збір підписів, як і планувалося, продовжиться до 11 січня. "11 січня здаємо підписні листи до Центральної вибирчої комісії. Вони їх перевірять. Потім лише звертатимуться до президента", - наводить його слова РИА "Новости".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас