Український ринок акцій відкрив тиждень корекцією вниз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій відкрив тиждень корекцією вниз

Фондовий ринок
116
Фондовий ринок України у понеділок відкрився у "червоній зоні": індекс акцій "Української біржі" (УБ) до 10:35 впав на 0,53% - до 2540,12 пункти при обсязі торгів 9,3 млн грн.; індекс ПФТС до 10:36 знизився на 0,32% - до 1007,87 пункти при обсязі торгів 39 млн грн.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, український ринок акцій відкрився корегувальною динамікою на тлі негативної зовнішньої кон'юнктури, що формується посиленням занепокоєння глобальних інвесторів відносно державних боргів країн єврозони.
Провідний фахівець з ризик-менеджменту інвесткомпанії "Драгон Капітал" Руслан Балабан у свою чергу зазначив, що ринок давно знаходився в зоні перекупленности, при цьому серйозної корекції не спостерігалося.
"Останній вихід з цієї області характеризувався зміною тренду з упевненого зростання на бічний рух, і в найближчі торговельні сесії ринок може повторити подібний маневр", - сказав він агентству.
Разом з тим, керівник відділу аналітики інвесткомпанії "Велес Капітал" Ліна Ольмезова вважає, що, виходячи з підсумків торгів на минулому тижні, ситуація на фондовому ринку дає підстави чекати продовження висхідної динаміки.
При цьому вона прогнозує, що індекс УБ найближчим часом зможе протестувати рівень максимуму 2010 року - 2615 пунктів.
Між тим Ольмезова зазначила, що така ситуація на українському ринку акцій не підкріплена технічними передумовами, що говорить про вірогідність значної корекції.
Більшість ліквідних паперів на "Українській біржі" з ранку демонстрували зниження. Найбільші розпродажі при цьому спостерігалися з акцій металургійних компаній: Єнакіївського металургійного заводу (-2,71%), Алчевського металургійного комбінату (-1,63%) і "Азовсталі" (-1,52%).
На біржі ПФТС найбільше зниження спостерігалось із паперів Маріупольського заводу важкого машинобудування (-2,97%), "Луганськтепловоза" (-0,24%) і "Укрнафти" (-0,1%).
У лідерах зростання були акції Ясиновського (+11,03%) і Авдіївського (+10,52%) коксохімічних заводів, а також "Азовсталі" (+8,36%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас