Зростання юаня не вплине на бат, вважає голова ЦБ Таїланду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання юаня не вплине на бат, вважає голова ЦБ Таїланду

Валюта
266
Плани Китаю дозволити юаню зрости на 5% у 2011 р. істотно не вплинуть на тайський бат, вважає глава Центробанку Таїланду Прасарн Трайратворакуль. Про це пише "Азійський репортер".
Зростання національної валюти Таїланду було значно вищим за китайський юань у минулому році, пояснив він газеті Bangkok Post. Регіональні валюти знаходяться у тісному зв'язку з юанем, зростання якого в 2010 році було невеликим. При цьому зростання тайського бата і малайзійського рингіта було значно вищим. В результаті підвищення бата, ймовірно, сповільниться у 2011 році, сказав Прасарн Трайратворакуль.
Проте він визнав, що бат може бути більш волатильним на тлі слабкої перспективи відновлення економіки США і фінансової кризи у Європі. На його думку, зростання експорту Таїланду продовжить чинити висхідний тиск на бат.
Тайський бат в 2010 році став найсильнішою валютою у регіоні, зміцнившись на 10% проти долара США. Зростання китайського юаня проти долара торік склало 3%.
Пекін планує у 2011 році розпочати заходи із посилення кредитно-грошової політики, що включають підвищення ключової відсоткової ставки, а також збільшення резервного капіталу банків, на тлі зростання інфляції у країні, частково викликаної політикою кількісного пом'якшення Федеральної резервної системи (ФРС) США із купівлі держоблігацій, що викликає надходження ліквідності на ринку країн, що розвиваються, включаючи Китай.
Прасарн Трайратворакуль сказав, що уповільнення зростання китайської економіки може відчутно вплинути на світові економічні системи, у тому числі США, Японію, Євросоюз. Проте зазначив, що основні економічні показники Таїланду залишаються задовільними.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас