Новорічні вихідні: як від них "відійти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новорічні вихідні: як від них "відійти"

1810
Позитив, турбота про здоров'я та дисципліна допоможуть підготуватися до трудових буднів, котрі неминуче прийдуть за тривалими новорічними вихідними.
Щоб не було "нестерпно боляче" за надто весело проведені новорічні вихідні, фахівці рекомендують дотримуватись кількох правил завдяки яким можна уникнути пост-новорічної депресії, зберегти бадьорість духу після виходу на роботу і спокійно увійти у звичну "колію".
1. Підготуватися до закінчення вихідних психологічно
Перш, ніж свята закінчаться, можна починати планувати свій час: скласти список завдань, які потрібно буде в першу чергу виконати на роботі, запланувати похід у кіно, зустріч із друзями або сеанс у салоні краси, щоб очікування приємних подій піднімало настрій.
2. Налаштуватись на позитив
Після закінчення новорічних вихідних життя, природно, триває. Варто нагадати собі про те, скільки інших свят є в році, який щойно розпочався, і скільки нових зустрічей, досягнень очікує на роботі. Психологи стверджують, що якщо уявити собі свої майбутні успіхи, то їх досягнення стане лише питанням часу.
3. Спілкуватися з друзями та рідними після вихідних
Новорічні свята - це період зустрічей із друзями і найближчими людьми, час, коли нарешті можна розслабитися і приділити їм більше уваги, ніж зазвичай. А після закінчення вихідних бачитись із ними так часто навряд чи вийде. Через це може з'явитись відчуття самотності, душевної порожнечі. Але близькі люди завжди залишаються на зв'язку! Тому часте спілкування з ними у пост-святковий період допоможе подолати сум.
4. Стежити за режимом сну
За кілька днів до виходу на роботу слід встановити режим сну і неспання, близький до того, якого буде потрібно дотримуватися. Необхідно просто почати раніше лягати і вставати раніше, готуючи себе до більш активного ритму життя. Вдавшись до такого методу самоорганізації, можна уникнути відчуття втоми і невиспанності у перші післясвяткові робочі дні.
5. Перейти на здорове харчування
Лікарі не рекомендують катувати себе дієтами після щедрих новорічних бенкетів, оскільки це - теж стрес для організму. Краще просто обмежити вживання солодких, смажених, жирних і добре приправлених соусами святкових ласощів. Замість них корисно їсти багато овочів, фруктів, молочних продуктів. Це дозволить нормалізувати травну систему і скинути зайві кілограми.
6. Зайнятися спортом
Знову-таки без фанатизму. Краще почати з легкої зарядки або пробіжки (звичайно, якщо дозволяє погода) і потихеньку збільшувати навантаження. Виконуючи навіть нескладні фізичні вправи, можна поступово повернути собі колишню форму, що не тільки поліпшить настрій, але і простимулюватиме роботу мозку.
7. Не зловживати спиртним
Звичайно, ця рекомендація стосується не всього періоду свят, а переважно днів перед виходом на роботу. Втім, не варто зловживати і під час святкових банкетів: алкоголь негативно впливає на психіку, якщо вживати його часто і занадто багато, не говорячи вже про шкоду для всього організму.
8. Прибрати
Навряд чи після першого робочого дня у когось може виникнути бажання займатися прибиранням. Тому краще це зробити поки вихідні не закінчилися і є можливість приділити цьому час. Без сумніву, після роботи набагато приємніше буде повернутися в чисту квартиру. Крім цього, наведення порядку в будинку допоможе упорядкувати й думки. Замінити святковий настрій робочим можна прибравши новорічні прикраси.
9. Проінспектувати холодильник
Щоб порожній холодильник не застав зненацька, краще запастись усім необхідним протягом декількох останніх вихідних днів. Тоді не доведеться обтяжувати себе походами до супермаркету протягом хоча б першого робочого тижня.
10. Підготувати одяг
Після новорічної метушні потрібні речі можуть не знайтися у потрібний момент. Тому варто заздалегідь подбати про "робочу" форму: знайти, випрати і випрасувати необхідний одяг, і повісити його на видному місці, щоб легко знайти зранку.
11. Перевірити пошту Напередодні першого робочого дня
Навряд чи після новорічних свят у робочому поштовому ящику збереться багато листів, але про всяк випадок можна туди зазирнути, щоб знати, як йдуть справи із поточними проектами та чи не сталося чогось екстраординарного.
12. Спробувати приїхати на роботу раніше
Щоб остаточно прийти до тями, в перший робочий день після свят краще дістатися на роботу хоча б на 15 хвилин раніше . Це позбавить від зайвого поспіху і допоможе зібратися з думками.
13. Почати працювати відразу після прибуття в офіс
Фахівці радять насамперед поспілкуватись із начальством і співробітниками, обговорити з ними стан поточних проектів, щоб скласти план найнеобхідніших дій і не пропустити жодного важливого робочого моменту. Варто також уникати спокуси поспілкуватися зі співробітниками про минулі свята: розмова може затягнутися надовго, а робота так і залишиться невиконаною.
14. Не відвідувати соціальні мережі
Само собою, обговорювати в Інтернеті фотографії та події, що відбулися у святкові дні, набагато приємніше, ніж занурюватися із головою у трудову рутину. Тим не менш, це може настільки сильно відвернути від важливих завдань, що адаптація до робочого процесу розтягнеться у часі.
15. Виконувати завдання по черзі і не затримуватися на роботі допізна
Не рекомендується накидатися на роботу із зайвим завзяттям. Краще виконувати завдання за ступенем пріоритетності - адже робити десять справ одночасно все одно неможливо. І не потрібно затримуватися на роботі: надмірне напруження в перший робочий день буде занадто стомлюючим, тому краще поберегти сили.
Мирослава Семенюк
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас