Швейцарська Xstrata близька до купівлі вугільних активів у Колумбії за 8 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарська Xstrata близька до купівлі вугільних активів у Колумбії за 8 млрд дол.

Казна та Політика
116
Швейцарська гірничодобувна компанія Xstrata з лістингом в Лондоні близька до того, щоб виграти аукціон з купівлі вугільного бізнесу в Колумбії, виставленого на продаж американською сімейною групою Drummond. Як повідомили сьогодні британські ЗМІ, Xstrata єдиною з усіх претендентів виступила з пропозицією, повністю забезпеченою потрібним фінансуванням.
За непідтвердженими даними, сума операції може скласти 8 млрд дол., передає РБК з посиланням на Reuters.
Претенденти на вуглевидобувний бізнес Drummond в Колумбії мали подати свої заявки до кінця 2010 р. Конкурсом з продажу активу управляє Bank of America-Merrill Lynch.
За неофіційними даними, інтерес до бізнесу виявляли бразильська гірничодобувна компанія Vale, сировинний трейдер Glencore International і лондонський інвестфонд Vallar, що належить Натаніель Ротшильд. Минулого місяця британські ЗМІ повідомляли, що заявки на придбання колумбійського вуглевидобувача подали Xstrata і Rio Tinto і готові заплатити за актив близько 5 млрд фунтів стерлінгів (7,8 млрд дол.)
Американська група компаній Drummond, яку очолює Гаррі Драммонд, продає вугільний бізнес у Колумбії, включаючи шахту і транспортну інфраструктуру. Drummond - один з найбільших в США виробників коксівного вугілля, американські виробничі операції компанії зосереджені в штаті Алабама, а міжнародні - у Колумбії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас