Єврокомісія обговорить діоксиновий скандал з виробниками комбікормів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія обговорить діоксиновий скандал з виробниками комбікормів

Аграрний ринок
210
Через діоксиновий скандал в Німеччині європейські виробники кормових жирів мають намір у понеділок провести спільну нараду з Європейською комісією.
Про це повідомляє dpa. Після виявлення діоксину в комбікормах Єврокомісія запропонувала розділити виробництво і транспортування жирів для корму тварин і жирів для технічних потреб.
Міністр захисту прав споживачів, продовольства і сільського господарства Ільзе Айгнер закликала до вжиття жорстких заходів проти тих виробників комбікормів, які працюють з порушенням технологій. За її словами, існують підозри, що за такими порушеннями можуть стояти кримінальні структури. Міністр закликала органи юстиції взяти участь у розслідуванні цього скандалу і застосувати до винних відповідні заходи. "Тому, хто усвідомлено використовує шкідливі для здоров'я людей компоненти, загрожує до п'яти років позбавлення волі", - наводить слова Айгнер агентство DAPD.
У той же час у Брюсселі заспокоюють споживачів і закликають уряди країн не відмовлятися від імпорту німецьких продуктів.
Нагадаємо, що Південна Корея першою відмовилася від поставок продукції тваринного походження з Німеччини. Посилений контроль імпорту введений і в Росії. За даними Россільгоспнагляду, не виключено, що буде прийнято рішення про повне припинення імпорту продукції німецьких птахофабрик, а також свинини.
На вівторок, 11 січня намічені консультації профільного комітету Єврокомісії з представниками Німеччини за підсумками наради.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас