Ісландія засудила вимоги США відкрити дані активіста WikiLeaks на Twitter — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ісландія засудила вимоги США відкрити дані активіста WikiLeaks на Twitter

Казна та Політика
367
Ісландський уряд засудив дії мін'юсту США, який через суд штату Вірджинія зажадав від Twitter надати наявну в нього конфіденційну інформацію на активістів організації WikiLeaks, включаючи депутата ісландського парламенту Біргітту Йонсдоттір, повідомила в неділю ВВС.
Міністр закордонних справ Ісландії Оссур Скарфедінссон поінформував, що найближчим часом викличе посла США в Рейк'явіку і заявить, що "подібні вимоги неприпустимі", передає ИТАР-ТАСС.
Як повідомляла газета ВЗГЛЯД, мін'юст США офіційно зажадав від Twitter особисті дані Йонсдоттір, яка раніше відкрито співпрацювала з WikiLeaks (у депутата є сторінка на Twitter).
Американці вимагають від Twitter розкрити зміст усіх записів парламентарія починаючи з 1 листопада 2009 року. Як нагадала сама Йонсдоттір, вона має 10 днів, щоб оскаржити законність вимог американського міністерства юстиції.
"Мова йде не лише про мою інформацію. Це попередження для всіх, навіть хто не мав нічого спільного з WikiLeaks. Це абсолютно неприйнятно для міністерства юстиції США. Мені пощастило, я член парламенту. Але як же інші люди? Це мій обов'язок зробити все, що я можу, щоб зупинити це", - заявила раніше депутат The Guardian.
Слідчі США збираються також запросити у компанії Twitter Inc. приватну переписку, контакти та іншу персональну інформацію засновника інтернет-порталу WikiLeaks Джуліана Ассанжа. За словами представників WikiLeaks, американських слідчих також цікавить інформація про трьох помічників Ассанжа.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас