Експерт: Стабілізація євро і фіскальна консолідація є пріоритетними завданнями Європи на 2011 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Стабілізація євро і фіскальна консолідація є пріоритетними завданнями Європи на 2011 р.

Валюта
432
Стабілізація євро і фіскальна консолідація є пріоритетними завданнями Європи на 2011 р. Таку думку висловив голова правління антимонопольної комісії ФРН Юстус Хаукап, пише РБК.
У той же час Ю.Хаукап застерігає від вирішення боргових проблем єврозони здебільшого за рахунок Німеччини, яка є найбільшим платником внесків у бюджет ЄС. "Що користі від повномасштабних економічних реформ в галузях охорони здоров'я, енергетики, освіти, якщо всі труди і досягнення населення ФРН йдуть на підтримку інших європейських країн з ще більшими проблемами і потребують якісного реформування", - говорить експерт. Таким чином, перспектива запровадження єдиних європейських бондів в 2011 р. (цю ідею висунув глава Єврогрупи Жан-Клод Юнкер), на думку Хаукапа, є досить туманною і може розглядатися лише як остання альтернатива при вирішенні проблем об'єднаної Європи.
На думку президента німецького Інституту світової економіки (IfW) Денніса Сноуера, найважливішою темою 2011 р. буде боргова криза єврозони. Експерт передбачив у зв'язку з цим створення нового європейського інституту, який буде займатися цією проблемою в майбутньому. "Незважаючи на створення стабілізаційного механізму, політикам не вдалося повернути довіру ринків до європейських країн-боржникам.
У зв'язку з цим необхідне створення нового інституту, який буде впритул займатися питанням того, щоб країни єврозони не переступали певний боргової поріг. В іншому випадку не виключено виникнення такої ситуації, коли багато хто сприйматиме стабілізаційний механізм як свого роду обов'язок відповідальних країн з порятунку своїх менш щасливих побратимів", - заявив Сноуер.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас