На 17 січня планують акцію протесту проти переслідування учасників "Податкового Майдану" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На 17 січня планують акцію протесту проти переслідування учасників "Податкового Майдану"

Казна та Політика
712
17 січня відбудеться акція протесту з вимогою закриття кримінальних справ щодо активістів "Податкового Майдану". Про це заявив координатор акції протесту проти Податкового кодексу Олександр Данилюк.
За його словами, захід відбудеться на вулиці Банковій у Києві біля адміністрації президента.
"Ця акція конкретно стосується "Майдану-2", і всі, хто вважає, що потрібно закрити кримінальні справи, можуть приєднатися до неї. Це не закрита акція: на неї можуть прийти всі бажаючі", - зазначив Данилюк.
"Було порушено кримінальну справу проти коменданта наметового містечка Олега Ахтирського - одного з керівників громадського руху "Спільна справа", - заявив він.
"Ми не вірили, що людей можна садити за таким абсурдним звинуваченням, як пошкодження плитки. Але влада розглядає це інакше, тому наступного понеділка ми плануємо провести акцію", - сказав Данилюк.
На думку координатора акції, зараз відбувається переслідування людей за участь у протестах. "Тому будемо вимагати, щоб закрили всі ці кримінальні справи, і щоб усіх, хто зараз в ізоляторі (учасники акцій), відпустили", - сказав Данилюк.
Організатор акції зазначив, що кримінальні справи порушені проти 8 учасників акції, з них двоє зараз у слідчому ізоляторі.
Як повідомлялося, четверо активістів "Податкового Майдану" давали свідчення в міліції 30 грудня.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас