Діоксиновий скандал: кожен п'ятий німець перестав їсти яйця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Діоксиновий скандал: кожен п'ятий німець перестав їсти яйця

Аграрний ринок
582
Кожен п'ятий німець (21 відсоток) відмовився від вживання в їжу курячих яєць, з'ясувала соціологічна служба Emnid, опитавши громадян ФРН за дорученням тижневика Bild am Sonntag. Результати дослідження повідомляє агентство dpa.
Відмовитися від вареного яйця чи омлету на сніданок німців на поточному тижні змусив скандал, викликаний виявленням зараженого діоксином корму для тварин. У процесі перевірок було виявлено, що цю канцерогенну токсичну речовину виявлено в курячих яйцях, м'ясі тварин. Офіційного попередження влади не було, оскільки "безпосередньої небезпеки для здоров'я споживачів немає".
На сході Німеччини лише 10 відсотків жителів повідомили, що в даний час перестали їсти яйця. У західній частині країни - приблизно кожен четвертий німець (23 відсотки). При цьому більшість опитаних, як і раніше, купують печиво, макарони та інші продукти харчування, вироблені з використанням яєць.
У зв'язку зі скандалом по всій Німеччині з профілактичною метою були закриті понад 4700 ферм, які займаються вирощуванням птиці, свиней, великої рогатої худоби. Більшість з них розташовані в федеральній землі Нижня Саксонія. У суботу нижньосаксонське міністерство сільського господарства дозволило відновити роботу 500 фермам, повідомило агентство DAPD. Тести молока, вершкового масла і сиру не виявили слідів діоксину, повідомив представник міністерства Герт Хані (Gert Hahne). Таким чином серед закритих ферм не залишилося жодного підприємства молочної галузі.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас