Саркозі обговорить співпрацю Франції і США в "вісімці" і "двадцятці" під час візиту до Вашингтона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі обговорить співпрацю Франції і США в "вісімці" і "двадцятці" під час візиту до Вашингтона

Казна та Політика
140
Питання, які Франція має намір вирішувати під час головування в "вісімці" і "двадцятці", будуть у центрі уваги візиту до США президента Ніколя Саркозі, що починається в неділю.
У понеділок на зустрічі з главою Білого дому Бараком Обамою будуть також обговорюватися актуальні проблеми міжнародної політики і безпеки, йдеться в повідомленні Єлисейського палацу. Саркозі "надає великого значення консультаціям зі своїми найважливішими партнерами для підготовки головування в цих двох форумах", відзначають в оточенні президента Франції, передає ИТАР-ТАСС.
В останні тижні він провів переговори з багатьма політичними лідерами, керівниками міжнародних фінансових інститутів. Ці консультації дають йому можливість "удосконалювати формулювання пропозицій, з якими він має намір виступити 24 січня на прес-конференції, присвяченій головуванню Франції в "двадцятці" і "вісімці", повідомили в Єлисейському палаці. Саркозі не приховує, що сподівається на успішне головування в двох форумах з тим, щоб 2011 р. став корисним в контексті підготовки до президентських виборів 2012 р., на яких він, можливо, висуне свою кандидатуру. Востаннє президенти США і Франції зустрічалися на саміті НАТО в Лісабоні в листопаді минулого року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас