Верховний суд в Гаазі скасував рішення про замороження активів ЮКОСу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховний суд в Гаазі скасував рішення про замороження активів ЮКОСу

Кримінал
826
Верховний Суд у Гаазі скасував рішення Амстердамського апеляційного суду про замороження фондів, пов'язаних з голландськими рахунками, що проводяться Yukos International UK B.V. в Нідерландах після продажу активів у Литві і Словаччині, йдеться в повідомленні представника колишнього керівництва "ЮКОСу" Клер Девідсон.
Слухання в касації проводилися з приводу рішень суду Амстердама від 6 березня 2008 року і Апеляційного суду від 24 лютого 2009 року, які стосувалися замороження доходів від продажу "ЮКОСом" акцій у литовському нафтопереробному заводі Mazeikiu Nafta і акцій в словацькій трубопровідній компанії Transpetrol, повідомляє "Інтерфакс".
У процесі банкрутства НК "ЮКОС" в 2007 році була продана структура Yukos Finance, основними активами якої були 49% акцій Transpetrol і $1,492 млрд - виручка від продажу 53,7% акцій Mazeikiu Nafta. Покупцем Yukos Finance стала колишня дочірня структура "Роснафти" - "Промнафтобуд". Цю компанію спеціально для участі в аукціоні придбало ТОВ "Монте-Валле", яке раніше придбало один з лотів у рамках продажу майна "ЮКОСу". Підсумкова ціна покупки Yukos Finance склала 7,838 млрд руб. Між тим, Голландський апеляційний суд 19 жовтня 2010 постановив, що ТОВ "Промнафтобуд" не стало акціонером Yukos Finance B.V.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас