Президент Румунії критикує Меркель і Саркозі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Румунії критикує Меркель і Саркозі

Казна та Політика
428
Президент Румунії Траян Бесеску піддав критиці канцлера ФРН Ангелу Меркель і президента Франції Ніколя Саркозі за те, що вони не пускають його країну в шенгенську зону, повідомляє агентство DAPD.
Виступаючи з заявою по національному телебаченню, Бесеску звинуватив Німеччину і Францію в тому, що вони нав'язують свою волю меншим країнам Євросоюзу, але попередив, що Румунія не буде миритися з цим лише тому, що Франція і ФРН - європейські важкоатлети, і буде відстоювати свою позицію до останнього.
Агентство dpa нагадує, що наприкінці грудня Німеччина і Франція зажадали відкласти запланований на березень 2011 року вступ Румунії та Болгарії до шенгенської зони, мотивуючи це тим, що Бухарест і Софія ще не впоралися з розгулом корупції і не провели необхідних реформ у сфері юстиції.
У своїй заяві Траян Бесеску висловив особливе обурення тим, що президент Саркозі або канцлер Меркель навіть не спромоглися попередити його про свої наміри, як того вимагала "солідарність", про яку "так багато розмірковують у Європейській раді", і глави МВС ФРН і Франції абсолютно несподівано і без жодного попередження висунули вимогу відстрочити вступ Румунії та Болгарії до шенгенської зони.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас