КНДР знову запропонувала Південній Кореї вступити в переговори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНДР знову запропонувала Південній Кореї вступити в переговори

Казна та Політика
244
КНДР на чолі з Кім Чен Іром пропонує провести переговори з метою розрядити напружену обстановку на Корейському півострові. КНДР направила Республіці Корея формальну пропозицію про проведення переговорів з метою розрядити напружену обстановку, яка склалася на Корейському півострові.
Пропозицію направлено Сеулу через Комітет з мирного об'єднання Кореї, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Відзначимо, на початку січня 2011 року Південна Корея відкинула заклик КНДР до переговорів заради припинення напруженості у відносинах двох країн.
2010 став роком максимального загострення відносин між двома Кореями. У березні 2010 р. затонув південнокорейський корвет Чхонан (Cheonan), який, як виявилося згодом, був потоплений торпедою. У результаті загинули 46 моряків Республіки Корея. Сеул, посилаючись на дані міжнародних експертів, стверджує, що корабель був знищений КНДР, проте Пхеньян свою причетність до загибелі корабля заперечує.
Крім того, 23 листопада 2010 артилерія КНДР обстріляла південнокорейський острів Йонпхендо, в результаті чого загинули четверо громадян Республіки Корея - двоє військових і двоє цивільних. Приводом стали навчання Південної Кореї, що проводяться поблизу спірних територій. Після цього Сеул провів низку військових навчань, які передбачали, в тому числі, стрільби бойовими снарядами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас