Аналітик: Україні вигідно мати зони вільної торгівлі як з ЄС, так і з СНД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: Україні вигідно мати зони вільної торгівлі як з ЄС, так і з СНД

Казна та Політика
305
Україні вигідно мати зони вільної торгівлі як з ЄС, так і з СНД. Таку думку висловив аналітик Інституту Євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач, пише Deutsche Welle.
Горбач нагадав, що в січні очікується ключовий раунд переговорів з європейською стороною про зону вільної торгівлі Україна-ЄС. І що Київ заздалегідь попередив, що на поступки більше не піде і очікує поступок від Брюсселя. "Нинішній рік буде роком конкуренції за Україну між Євросоюзом і Росією, і хто буде швидше і спритніше діяти, той і отримає український внутрішній ринок і ресурси для свого інтеграційного проекту", - сказав він.
За словами експерта, ринки Євросоюзу "на кілька порядків об’ємніші й різноманітніші, ніж сировинні ринки країн СНД". У той же час Горбач назвав "надзвичайно важливими" умови, на яких будуть укладені угоди з обома сторонами. У випадку з СНД, експерт нагадав про послідовне вилучення Росією з подібних угод енергоносіїв, які є ключовим товаром для України. А також обмеження доступу українських продуктів харчування та інших товарів на російські ринки.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас