Пентагон планує скоротити військовий бюджет на 78 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пентагон планує скоротити військовий бюджет на 78 млрд дол.

Казна та Політика
145
Пентагон планує скоротити військовий бюджет на 78 млрд дол. Про це повідомив глава Пентагону Роберт Гейтс, передає РБК з посиланням Reuters. Для цього Міноборони США планує скоротити адміністративні витрати, а також провести часткову реструктуризацію відомства.
Як заявив Гейтс, у відомстві будуть скасовані понад 100 генеральських посад і ще понад 200 цивільних позицій в системі відомства. Такі реформи, за його словами, дозволять позбутися бюрократичної складової в роботі міністерства. Крім того, скорочення торкнуться декількох оборонних програм, які себе не виправдали.
Передбачається, що скорочення витрат оборонного відомства відбуватиметься в декілька етапів протягом п'яти років. При цьому в найближчі роки військовий бюджет США продовжить зростати. У 2012 році воно заплановано на рівні в 553 млрд дол. (фінансування закордонних військових операцій формується окремо), що на 3% більше від нинішніх показників. Проте надалі це зростання сповільниться, і в 2015-2016 роках обсяг бюджету Міноборони США буде залишатися практично незмінним.
Разом з тим, запропоновані Пентагоном заходи економії ще не одержали схвалення Конгресу США.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас