Кот-д'Івуар висилає з країни послів Великобританії і Канади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кот-д'Івуар висилає з країни послів Великобританії і Канади

Казна та Політика
328
Уряд Кот-д'Івуара висилає з країни послів Великобританії і Канади. Як повідомили представники президента країни Лорана Гбагбо, припинення дії акредитації представників зовнішньополітичних відомств цих країн "є мірою у відповідь" після аналогічних дій Оттави і Лондона, передає ВВС.
Раніше повідомлялося, що міністерство фінансів США має намір ввести каральні заходи відносно президента Кот-д'Івуара Лорана Гбагбо. Як повідомили представники американського мінфіну, під санкції потрапили також три найближчі радники глави держави, а також його дружина, передає Associated Press.
Вони уточнили, що дії цих людей "загрожують миру і процесу національного примирення в Кот-д'Івуарі". Мінфін має намір заморозити банківські рахунки, що належать цим особам, у випадку, якщо такі виявляться, а також ввів заборону на будь-які ділові відносини з ними.
У свою чергу другий переможець президентських виборів в Кот-д'Івуарі Алассан Уаттара призвав до усунення глави держави цієї країни Лорана Гбагбо. Для цього він запропонував використовувати сили спецназу країн Західної Африки.
Уаттара відзначив, що час, відведений на переговори з Гбагбо, закінчився. В той же час, на його думку, силову операцію повинні провести підрозділи коммандос Економічного співтовариства країн Західної Африки.
Нагадаємо, після виборів президента Кот-д'Івуара, що пройшли 28 листопада 2010 р., держава попала в політичну безвихідь. Обидва кандидати - і Гбагбо, і екс-прем'єр-міністр Алассан Уаттара оголосили про свою перемогу. Останній визнаний як глава Кот-д'Івуара США, Великобританією, ООН і Африканським союзом. Гбагбо неодноразово вимагав виведення військ ООН з країни, звинувачуючи їх у відкритій підтримці Уаттара. Зараз екс-прем'єр знаходиться в одному з готелів в м. Абіджан, який переобладнаний в штаб його прихильників. Охороняє цю будівлю миротворчий контингент ООН.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас