Податкова планує "подружитися" з бізнесом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова планує "подружитися" з бізнесом

Казна та Політика
2100
Одна з головних реформ, задекларованих новою владою, - лібералізація оподаткування. Втілювати її уряд заходився практично відразу після затвердження нової влади. Однак до кінця року пріоритети дещо змінилися. Сьогодні у Кабміні стверджують: сенс змін не лише у зменшенні кількості податків та їх оптимізації, але і в тому, щоб перетворити Податкову адміністрацію з "караючого меча" в партнера бізнесу, пише Комсомольська Правда в Україні.
- Сьогодні перед податковою службою стоять відповідальні завдання. Перш за все - проведення реформи, в результаті якої ми повинні забезпечити перехід на автоматичне відшкодування ПДВ і змінити образ податкової служби, - заявив днями голова Податкової адміністрації Віталій Захарченко. - Податкова повинна перетворитися з караючого органу на головного партнера бізнесу, який завжди підтримає, проконсультує і допоможе у вирішенні проблемних питань.
Щоб "подружитися" з бізнесом, податкова планує розширити види і форми роботи з платниками податків. Серед нововведень - проведення відеосемінарів, інтернет-конференцій, навчання у віртуальному університеті Мінфіну (навчальний заклад, створений на сайті Мінфіну для підвищення кваліфікації).
Наскільки заходи, що вживаються податковою, допоможуть їй у взаєминах з бізнесменами, стане ясно тільки після введення "заохочувальних" новинок на постійній основі.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас