British Airways завершила контракт на постачання двигунів Rolls-Royce для літаків обсягом 5 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

British Airways завершила контракт на постачання двигунів Rolls-Royce для літаків обсягом 5 млрд дол

Казна та Політика
410
Британський авіаперевізник British Airways повідомив, що завершив контракт із британською Rolls-Royce на постачання двигунів Trent 900 і Trent 1000 для оснащення 61 дальномагістрального літака Airbus і Boeing. Вартість контракту, включаючи технічне обслуговування, при виконанні всіх опціонів перевищує 5 млрд дол. Про це говориться в опублікованому сьогодні прес-релізі Rolls-Royce, передає РБК.
Вперше про операцію було оголошено у 2007 р. Тоді виконавчий директор British Airways Віллі Уолш зазначив, що двигуни Trent компанії Rolls-Royce мають вражаючий послужний список і відрізняються високою екологічністю. Так, Trent 900 для літаків Airbus A380 вважається одним з найтихіших і екологічних двигунів з високою тягою, рівень емісії шкідливих речовин значно нижче допустимих показників.
Між тим останнім часом були зафіксовані інциденти, у зв'язку з якими інформація про двигуни Trent все частіше стала спливати в пресі. Так, 4 листопада 2010 р. літак A380 австралійської Qantas, на борту якого знаходилися 459 осіб, здійснив екстрену посадку у Сингапурі. Інцидент був викликаний технічними неполадками в одному з чотирьох двигунів авіалайнера. 5 листопада 2010 р. аналогічний випадок стався за участю Boeing 747-400, що виходив з Сингапуру до Сіднея і що зробив екстрену посадку після займання двигуна. Обидва літака належали Qantas, і на обох машинах були встановлені двигуни Trent 900 виробництв Rolls-Royce.
Ці інциденти завдали серйозного удару по репутації Qantas, яка вважалася одним з найбезпечніших в світі авіаперевізників (за 90 років жоден з літаків цієї компанії не потрапляв в аварійні ситуації із масовою загибеллю людей). Крім того, екстрена посадка літака A380 у Сингапурі виллється в матеріальні збитки для Airbus і Rolls-Royce. Зокрема, представники Airbus заявили, що поломка в двигуні A380 особливо позначиться на продажах цього літака в 2011 р. через додаткові перевірки і заму турбін. При цьому в Airbus не навели конкретних цифр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас