Китай викупить борги Іспанії на суму до 6 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай викупить борги Іспанії на суму до 6 млрд євро

Казна та Політика
798
За неофіційними даними, Китай готовий викупити урядові облігації Іспанії на суму до 6 млрд євро з метою підтримки країни в її зусиллях по боротьбі з борговими кризою. Обсяг викупу держборгу Іспанії може досягти сукупного обсягу викупу держоблігацій Греції та Португалії, передає РБК з посиланням на іспанські ЗМІ, які наводять заяву віце-прем'єра Держради КНР Лі Кецяна.
Лі Кецян сьогодні залишає Мадрид, де він перебував в рамках триденного візиту. Раніше в ході свого відвідування країни китайський політик підкреслив довіру Пекіна до фінансової системи Іспанії. При цьому він повідомив, що китайська влада має намір продовжувати викуп урядових держоблігацій Іспанії, підтримуючи економіку європейської держави. Проте раніше не наводилося конкретних цифр.
Тим часом в кінці грудня з'являлася неофіційна інформація про те, що Китай готовий викуповувати урядові облігації Португалії. Мова йшла про скупку боргів на суму 4-5 млрд євро з метою підтримки Лісабона в його зусиллях по боротьбі з борговими кризою. При цьому скупка активів, як повідомлялося, буде здійснюватися в I кварталі 2011 р.
Іспанія є однією з країн єврозони, які відчувають фінансові труднощі і відносяться до так званої групи PIGS (Португалія, Ірландія, Греція, Іспанія).Саме ці держави доставляють зараз найбільші проблеми іншим учасникам зони євро, оскільки мають великий зовнішній борг і слабку можливість його успішно погасити. У контексті наростаючого з цього приводу занепокоєння міжнародне рейтингове агентство Moody's у середині грудня 2010 помістило кредитний рейтинг Іспанії за зобов'язаннями у національній та іноземній валюті на рівні А1 в список на перегляд з можливим пониженням.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас