Тимошенко: Японія сама перевіряла де гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Японія сама перевіряла де гроші

Казна та Політика
889
Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко стверджує, що Японія отримала від уряду Миколи Азарова підтвердження про цільове використання грошей, отриманих Україною за продаж квот на викиди парникових газів відповідно до положень Кіотського протоколу.
"Представники нашої команди звернулися до посла Японії, який у робочій зустрічі сказав, що японська сторона зверталася до уряду Януковича з питанням, чи були використані ці гроші, на що отримали письмову відповідь, що всі гроші Кіотського протоколу знаходяться на рахунках і нікуди не перераховувались", - сказала Ю.Тимошенко.
За її словами, японська сторона також проводила незалежний аудит із перевки обігу цих фінансових ресурсів. "Цей аудит японської сторони підтвердив, що гроші на місці і ніколи не списувалися, і нікуди не перераховувались. Є офіційний документ, який знаходиться у кримінальній справі", - зазначила вона.
За словами Ю.Тимошенко, слідчий також підтвердив, що в матеріалах справи є відповідні документи.
Як повідомлялося, прес-служба ГПУ повідомила, що 30 грудня 2010 року Ю.Тимошенко було пред'явлене остаточне звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що викликає тяжкі наслідки).
Звинуваченій у нецільовому використанні 180 млн. і 200 млн. євро, які Україна отримала за Кіотським протоколом, і в нанесенні іншого збитку державі - оголошено про закінчення досудового слідства і надані для ознайомлення матеріали кримінальної справи.
У грудні 2010 рік уряд повідомляв, що в 2009 році Україною було укладено декілька угод і державними органами і корпораціями Японії та Іспанії про продаж квот, що належать Україні, на викиди парникових газів на загальну суму 319,9 млн. євро. Ці гроші були отримані Україною протягом квітня - грудня 2009 р.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас