Держава Чилі розпочала валютну війну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава Чилі розпочала валютну війну

Валюта
944
"Глобальна валютна війна" триває: Центробанк Чилі заявив про те, що готовий витратити $12 млрд цього року, аби ослабити песо, який зміцнюється, і таким чином допомогти експортерам, повідомляють "Ведомости".
На цьому тижні, у понеділок, після того, як курс песо досяг трирічного максимуму щодо долара, Центробанк Чилі заявив про свій намір щодня вливати в економіку країни до $50 млн. Для світових ринків це стало сюрпризом: Чилі відома своїм украй ліберальним підходом до курсу національної валюти, і ця програма, обсяг якої складе 6% ВВП країни, стане найбільшою в історії Чилі і четвертим випадком валютної інтервенції в країні з 1999 р. У результаті вже у вівторок національна валюта подешевшала на 4%.
Тим часом уряд країни наполягає, що мета програми зовсім не в ослабінні песо, а у створенні міжнародних резервів об'ємом 17% ВВП, які могли б допомогти захистити економіку Чилі від кризи в Єврозоні, а також від періоду знижених валютних ставок і зниження курсу долара, що продовжується.
Мексика залишилася єдиною серед великих економік Латинської Америки, яка не намагається ослабити національну валюту за допомогою інтервенції або посилення контролю за надходженням капіталу, як, наприклад, це зробила Бразилія, ввівши 6-відсотковий податок.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас