В Естонії з'явились перші фальшиві євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Естонії з'явились перші фальшиві євро

Валюта
564
В Естонії, де з 1 січня в обіг введений євро, з'явились і перші підробки єдиної європейської валюти, повідомляє агентство dpa.
За інформацією місцевих ЗМІ, фальшивомонетники, вирішивши скористатися тим, що естонці доки не встигли звикнути до нової валюти, випустили до 1 січня в обіг перші підроблені банкноти євро.
Так, наприклад, в столиці країни Таллінні були виявлені фальшиві купюри номіналом у 20 євро, а в інших містах республіки - в 50 євро. Зокрема, як повідомляє на своєму сайті агентство РИА "Новости", підробки були виявлені в містах Пярну, Тарту і Вільянді.
Підроблені грошові знаки номіналом 50 євро найчастіше зустрічаються у країнах єврозони. Так, за даними Європейського центрального банку, кількість 50-єврових купюр, вилучених із обігу за перші шість місяців 2010 року, склала 43 відсотки від загальної кількості фальшивих грошових знаків.
В одній лише Німеччині їх кількість склала дві третини всіх "єврофальшивок", що надійшли в обіг . Всього в першому півріччі минулого року в 16 країнах єврозони, до яких тепер додалася і Естонія, було виявлено 387 000 підроблених банкнот.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас